Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Ο Βακράς φωτογαφιζμένος μπροστά ένα του πίνακα, με το παπαγαλάκι του τον Hubster στο στούδιο του, το 2004. (Το Hubster πέθανε τον Ιούνιο 2006)

επικοινωνία (email)

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1962 στή Μελβούρνη, Αυστραλία σε γωννείς Ελληνες. Η μητέρα του είναι από την Αρκαδία (Αρτεμίσιον) ο πατέρας του από την Σάμο (Αγιος Κωνσταντίνος). Ζη με τη “βάρβαρη” του κοπέλα την Lee-Anne (Λει-Ανν). (Η καλλιτεχνία της βρίσκεται στο internet διέυθυσης: http://www.leeanneart.com ).

Από το 1977 ος το πάρον η ζωγραφιές και πίνακες (λαδομπογιάς) του διευκρινίζουν τα παράξενα, τα φανταστικά και σουρρεαλιστικά.

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στη Ελληνική γλώσσα:

PDF http://www.vakras.com/Vakrasflier-greek.pdf

http://www.vakras.com/fantastos

στη Αγγλικὴ γλώσσα:

http://www.vakras.com

http://www.vakras.com/demetrios

http://home.vicnet.net.au/~vakrasCarnivora, βιβλίο του Les Barany, έχει δύο παραδείγματα έργα του Βακρά - ανάμεσα έργα άλλον καλλιτέχνον, σαν τον Giger, Beksinski, την Sibylle Rupert, και πολούς αλλούς.

( Το βιβλίο βρίσκεται στο Amazon.Com )
Ο Γέρχαρντ Χαμπάρτα (Gerhard Habarta) πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο του με τον τίτλο Λεξικό των Καλλιτεχνών της φανταστικής Lexikon der phantastischen Künstler. Μπορεί να αγοραστεί στο Amazon Γερμανία: Amazon.de

Διαθέτει πάνω από 1100 καλλιτέχνες του συμβολισμού, φανταστικού και σουρεαλισμού

Μεταξύ τους είμαι εγὠ, με ένα δικό μου έργο (αριστερά).

Μέχρι αυτη τη στιγμή η ζωγραφιές και πίνακες μου έχουν εκτεθεί στην Αυστραλία (στη Μελβούρνη), και μία φορά στις ΗΠΑ  (στο Σικάγο το 2002).  Πληροφορίες τον εκθέσεων υπάρχουν μόνο στα αγγλικά.

Η πιο νωρίτερη έκθεση μου ήταν το 1981.